top of page
Aurora_Poster_generisk 1_edited.jpg
ELECTRONIC PRESS KIT (SVENSKA)

Metal på teaterscener

Det Stockholmsbaserade metalbandet Nocean spelar på teaterscener sedan tredje albumet "Aurora: The Weight of a Shadow" kom ut hösten 2021 som ett konceptalbum i gotisk stil. Med en animerad film integrerad i föreställningen kombinerar bandet filmisk/symfonisk och melodiös metal med ett mäktigt sound och energifyllda liveshower. Nocean jobbar hårt, på egen hand och bokar sina egna föreställningar på framförallt svenska teaterscener.

- Vi ville spela där andra hårdrocksband normalt inte spelar. Nu sitter publiken och lyssnar noga på varje ton och dessutom når vi unga personer i större utsträckning, säger sångerskan Hanna Olsson.

 

Utan bolag
Bandet har funnits sedan 2014 och har gått från klassiska hårdrocksgenren till ett utvecklat sound inom filmisk/symfonisk metal med progressiva inslag. Nocean producerar musik, ljusshow och videomaterial helt på egen hand.
- Vi har stora resurser inom bandet, så vi kan lägga krut på att marknadsföra oss och sälja biljetter. Jag vill med stolthet säga att jag tror att vi är unika bland metalband i Sverige (som jobbar utan bolag) med att lyckas genomföra föreställningar på den nivån som vi gör, säger Hanna.

Ny musik 2023-2024
Nu jobbar Nocean på sitt fjärde album och fortsätter i samma anda. Två singlar har hittills gjorts, en släpptes i november 2023 (Break of Spell) och en släpps den 23 maj 2024 (From the Shallows). I de nya låtarna berättas bakgrunden om bandets fiktiva karaktärer. I Break of Spell berättas historien om magikern Jaxon Vasperion som fått evigt liv, och i From the Shallows berättas bakgrunden kring kronprinsen Thomas Irongaard och varför han blev bannlyst från sitt slott.

 

Utan bolag - men hundratals i publiken

Nocean jobbar just nu helt utan skivbolag eller bokningsbolag. Hundratals besökare kommer till föreställningarna (Aurora: The Weight of a Shadow) och så här har några av dem sagt på sociala medier:

 

"Tack så jättemycket för en underbar show!! Det häftigaste jag varit med om!" - Marcus, Norrköping
"... den är JÄTTEBRA!!! Ni har gjort ett fantastiskt fint jobb!!" - Ann-Sofie, Karlstad
"Den var superbra!  Vi kommer gärna tillbaka!" - Kristina, Karlstad (Köpte biljetter till samma föreställning igen)
"Tack för ett underbart framträdande!" - Jörgen, Norrköping

"Ni måste ju komma till Gävle igen 🔥" - Nina, Gävle
"Tack för en kanonkväll!! Ni var grymma!" - Sara, Jönköping
"Tack för att ni kom till Köping. En oförglömlig upplevelse. Konceptet outstanding." - Kvinna, Köping

 

Soderhamn_fix1.jpg

Söderhamn Theater

Kulturstöd från Kulturrådet
Hösten 2022 fick bandets egna företag kulturstöd för att på tre Aurora-konserter genomföra ett projekt inom ljudkonst. Akustiken från kända svenska platser så som Dramaten, Stockholms Stadshus och Uppsala Domkyrka används live på mikrofonkanalerna. Första föreställingen gjordes i Söderhamn den 8 oktober och med sångerskan Liv Jagrell (ex. Sister Sin/Liv Sin) som gäst.

Söker samarbeten
Nocean söker samarbeten med bokningsbolag, bokare, kommunala scener och andra samarbetsparter som kan vara intresserade av att göra något tillsammans.
- Vi kommer fortsätta göra Aurora-föreställningarna men söker även andra konsertsamarbeten, säger Hanna Olsson.

BANDMEDLEMMAR

Hanna Olsson (Ellie) - sång

Oscar Björk (Jaxon) - gitarr/körsång

Daniel Nyqvist (Thomas) - gitarr/körsång

Jonas Pettersson (Edward) - trummor

Robert Lelas (Lex) - bas

VIDEOS
MUSIK
PRESSBILDER

Klicka på bilderna för att ladda ned.

KLICKA HÄR för att ladda flera samlade bildfiler från en mapp.

Nocean_pressphoto_2023_fix.jpg
Logga_Webbstorlek.png
SOCIALA MEDIER/KONTAKT

IG: @nocean
facebook.com/noceantheband
youtube.com/noceantheband

KONTAKTINFO:
E-mail: contact@noceantheband.com
Telefon (Hanna Olsson): +46734333867

bottom of page